ANTIDEPRESIVA-DEPRESE- JDE TO U MNOHÝCH Z VÁS I BEZ NICH - ČÍNSKÁ MEDICÍNA-AKUPUNKTURA-ČÍNSKÉ BYLINY

13.08.2011 17:36

Každý z nás se určitě alespoň jednou dostal do situace,kdy měl pocit,že ať dělá, co dělá,nic se mu nedaří.Denně to slýchávám i v ordinaci u lidí,kteří sami sebe obviňují z neschopnosti.Neschopnosti řešit své problémy ku spokojenosti druhých.Ne pro sebe,ale pro své okolí.Děti pro své rodiče a partu spolužáků,ženy pro své rodiny,manžely,děti ...Stydí se za svou slabost,za svou úzkostlivost,nerozhodnost.... a často zapomínají na sebe.Své stále se opakující myšlenkové pochody a další nepříjemné pocity skrývají  za nepřístupnost,nevrlost a nebo za až přílišnou bujarost. Pokud k tomu nemají žádné jiné zásadní zdravotní problémy,ať již fyzické /bolesti,zvracení,palpitace atd./ a nebo výrazné pocity strachu,úzkosti,nespavosti,lítostivosti/,mohou si tito lidé při dobré vůli uvědomění pomoci sami.Daleko složitější situace nastává,pokud daný jedinec situaci z nějakého důvodu nezvládne a jeho dlouhodobé rozjitřené emoce  vyvolají v těle nerovnováhu a začínají se hlásit varovné fyzické příznaky.A to trvá tak dlouho,dokud se úplně fyzicky i psychicky nezhroutí. A nebo- v horším případě za několik let opravdu u něj bude diagnostikováno vážnější onemocnění.Co dělat.V mnohých případech tito lidé budou brát dlouhé roky antidepresiva,které moderní medicína využívá v poslední době, a při nárustu obdobných případů, až přespříliš.Určitě zde nechci rozbírat těžká psychiatrická onemocnění,nebo hluboké deprese, kde tyto léky mají své, v čase rychlé, potřebné účinky. Nutné účinky dlouhodobější,tam,kde by hrozilo k sebepoškození,nebo ohrožení života pacienta,či jeho okolí.Al i zde je vhodná součinnost čínské medicíny.

Čínská medicína,ať už se jedná o akupunkturu,nebo o fytoterapii,dokáže velice příznivě působit na tyto stavy.Pokud pacient již dlouhodoběji indikuje antidepresiva,souběžnost s terapiemi u praktika čínské medicíny není na závadu.Léky a byliny jsou naprosto kompaktibilní,tudíž se pacienti nemusí obávat  negativních reakcí.Ideální stav je, pokud klient upozorní svého ošetřujícího lékaře,že dochází na terapie čínské medicíny a v rámci následné spolupráce,pokud dojde k postupnému výraznému zlepšení,lékař dávky sníží,nebo postupně zcela vyloučí.Je to záležitost dlouhodobější,závislá na celkovém stavu pacienta.Ale již po prvních terapiích hlásí mnoho klientů,že se cítí jinak-lépe.

Často se naopak můžeme setkat se situací,kdy ještě nezjištěné vážné onemocnění se může projevit různými typy nálad,bezdůvodných emocí a depresí.Z pohledu čínské medicíny nemoc narušila rovnováhu v těle a jednotlivé zasažené orgány se takto projevují. Proto nikdy nemůžeme stesky svých pacientů podceňovat,ale spíš se "pídit",proč to tak je.A v této diagnostice je čínská medicína opravdu velice konkrétní,jasná,vysvětlující a řešící.Ten,kdo učiní krok a osloví terapeuta či lékaře,se jistě rozhodl k vážnému kroku a přestal být pasivní.Chce řešit svůj problém,chce se aktivně podílet na zlepšení svého stavu.Míru aktivity podpoří terapeut a bude korigovat.

Pokud máte počínající shora uvedené potíže,necítíte se dobře,máte po určitém traumatu deprese,bolesti,a nebo máte bezdůvodné různorodé fyzické a psychické problémy, řešte to! Není potřeba ihned brát antidepresiva,začněte sami.Vyhledejte terapeuta čínské medicíny,ten spolu s vámi rozhodne, jak postupovat, ve spolupráci i s vaším ošetřujícím lékařem.Uleví se vám.

 

čtěte- Kazuistiky pro pacienty- na těchto stránkách,kde je popsána léčba a její výsledky,týkající se tohoto článku

 

Pokud se Vám příspěvek líbí, sdílejte ho prosím.Napomůžete tím k větší informovanosti pro ty, kteří mají podobné potíže.

 

Kontakt

tradiční čínská medicína -rehabilitace Školská Zábřeh 13

vlsasv@seznam.cz

Školská 13
Zábřeh
789 01 budova polikliniky C

583 411 987, 733 665 352

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode