HYPERPROLAKTINEMIE - čínská medicína - akupunktura-zvýšená hladina prolaktinu-ztráta menstruace

08.10.2012 09:21

žena - 28 let

 

Mladý manželský pár s problémem neplodnosti.Žena brala několik let antikoncepci,užívala psychofarmaka.Následně poté začala mít problém s menstruací,která se nejdříve výrazně opožďovala,pak žena přestala menstruovat úplně.Docházela do gynekologické ambulance a dostávala hormonální injekce na vyvolání menstruace.Cyklus byl nepravidelný,některý měsíc se nepodařilo ani s hormonální léčbou menstruaci vyvolat.Paní se rozhodla řešit tento problém čínskou medicínou.Po vstupním vyšetření byla prováděna 2x do týdne akupunktura a pac. začala užívat byliny,které výrazně působily na snížení hladiny hormonu prolaktinu.Po konzultaci se svou ošetřující lékařkou a na žádost pacientky a velice vstřícnému přístupu lékařky, byly vysazeny hormonální injekce.

Po dvou měsících léčby čínskou medicínou začala paní menstruovat bez hormonálních injekcí,cyklus byl zpočátku dost nepravidelný. Během několika dalších měsíců se cyklus výrazně srovnal a pac. menstruovala měsíc co měsíc bez indikace hormonů.

 

Z pohledu moderní medicíny je problém prolaktinemie  zvýšená hladina hormonu prolaktinu v krvi.Může zde sehrát velkou roli užívání psychofarmak,ale i např. léků na hypertenzi,nebo užívání některých bylin,které ovlivňují hormony .Dochází zde k tlumení vyzrávání vajíčka ve vaječníku a tím k tlumení celkově menstruačního cyklu a může to být výrazný problém při pokusech o oplodnění.Někdy vlivem nezhoubného nádoru např. hypofýzy může docházet také ke zvýšení prolaktinu v krvi.

Kontakt

tradiční čínská medicína -rehabilitace Školská Zábřeh 13

vlsasv@seznam.cz

Školská 13
Zábřeh
789 01 budova polikliniky C

583 411 987, 733 665 352

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode