TOTÁLNÍ ENDOPROTÉZA - TEP - stav po operaci kolenního kloubu-čínská medicína-akupunktura

31.07.2012 13:38

muž - 39 let

 

-léčená hypertenze

-9 předešlých operací kolenního kloubu

- totální endoprotéza kolenního kloubu

-analgetika na bolest kolene

 

Muž měl po operaci kolene absolvovat intenzivní rehabilitační cvičení,ale vzhledem k velice výrazné bolestivosti operovaného kolene,výraznému otoku, nezvládal cvičení ani při indikaci silných analgetik.Psychika byla velice špatná, muž byl z nevyspání a nesnesitelné bolestivosti ve dne i v noci velice podrážděný. Jizva byla dobře zhojená,ale přidaly se i zvýšené teploty.V takovém stavu se objednal na terapii čínské medicíny-samoplátce.Ve spolupráci s lékaři a zkušeným fyzioterapeutem byl vypracován plán léčby. Léčba začala podáváním bylin ve formě wan,kdy se během několika dní odstranily zvýšené teploty a zřejmý začínající zánět.Problém byla velice výrazná bolestivost kolene při palpaci a při  styku operovaného kolene s podložkou lůžka, jak doma, tak při rehabilitaci.Klient byl vyčerpaný, unavený.Po vyléčení zánětu byla zprvu prováděna velice šetrná akupresura na svalech v blízké oblasti kolene,postupně se bolest zmírňovala a přešlo se na celkovou akupunkturu,kde byly zvoleny body na odstranění otoku,uvolnění okolních vazů kolene a na zklidnění mysli a podporu spánku.Stav klienta se postupně zlepšoval.Psychika v návaznosti na sníženou bolestivost byla den ode dne lepší,pacient začal více spolupracovat.Otok se výrazně zmírnil,postupně pak byl pouze po větší zátěži.

Po zlepšení stavu byl pacient předán do péče zkušeného fyzioterapeuta a léčba pokračovala již pak možným intenzivním rehabilitačním cvičením v kombinaci s dalšími terapiemi čínské medicínyˇ.Zpočátku neveselá prognoza/po10 operacích kolene/ ortopeda o konečném stavu hybnosti DK a ohybu v koleni se podařil  stav výrazně změnit ku prospěchu klienta.

 

Pokud se Vám příspěvek líbí, nebo máte podobné zkušenosti s terapií čínské medicíny, sdílejte to prosím. Napomůžete k větší informovaci pro ty, kteří mají podobné potíže.

 

Kontakt

tradiční čínská medicína -rehabilitace Školská Zábřeh 13

vlsasv@seznam.cz

Školská 13
Zábřeh
789 01 budova polikliniky C

583 411 987, 733 665 352

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode