NADMĚRNÉ POCENÍ - ČÍNSKÁ MEDICÍNA-fytoterapie

18.09.2011 11:42

Jinak se potíte,pokud jste zdraví, jinak vypadá pocení,pokud nejste ve své kůži.Obecně řečeno.Určitě jste to sami postřehli.Samotné pocení je regulace organismu na vnější a vnitřní podněty.V daných případech je pro tělo prospěšné,protože vyrovnává termoregulaci v těle a odplavuje z těla případné toxické látky. Někteří z vás však trpí nadměrným pocením,které je obtěžující,často deprimující a vysilující.Pokud se totiž nadměrně potíme, vyplavujeme postupně z těla nejen nežádoucí toxiny, ale i důležité sole a dochází k postupné dehydrataci,ke snížení hladiny dalších nutných látek.To znamená,že tento problém již přerůstá estetickou hranici problému,ale nastoluje zde problém jiný a to - zdravotní.

Dlouhodobé a nadměrné pocení tělo vysiluje a způsobuje spoustu dalších potíží souvisejících.Mohou vznikat různá kožní onemocnění,jako např. plíseň,nebo  nepříjemné kožní deficity ve formě opruzenin, vyrážek .Mohou vás obtěžovat výrazné únavy,vyčerpání,křeče,bolesti hlavy a další...

Dlouhodobé nadměrné pocení signalizuje problém v těle,mohou se tak projevovat některá ještě nezjištěná a neléčená onemocnění.

Jaké příčiny jsou,že dochází k této nerovnováze,či později patologii? Těch příčin je velice mnoho, čínská medicína v tomto případě má širokou škálu možností a díky diagnostickým postupům dokáže příčiny rozlišit a poté řešit. Nepoužívá k tomu ani nezdravé botulotoxinové injekce,ani nadměrné dávky antiperspirantu,nebo operace potních žláz,ale bylinnou léčbu - fytoterapii a další techniky.

Pokud vám zde budu vypisovat formou čínské terminologie důvody,proč se nadměrně potíte,asi se zapotíte ještě více,protože tomuto"jazyku" vyjařování prostě nebudete asi rozumnět,pokud se tím nějak podrobněji nezabýváte.A proto je zde raději nepoužívám.

možné příčiny pocení : -  infekční onemocnění a další nemoci způsobené vnějšími vlivy /nachlazení /chlad měnící se již v horko TČM/,úžeh,..atd./

                                      -  stres,špatná životospráva,přetížení organismu nadměrnou přepracovaností,rodinné dispozice,všechny vyústí pak dál do nerovnováhy,později do onemocnění

                                         

                                      -  nerovnováha v drahách , nebo již onemocnění nějakého orgánu v těle /srdce, plíce,žlučník,slinivka,ledviny,...do této skupiny se dají zařadit vlastně vekerá onemocnění, jako je cukrovka,onemocnění štítné žlázy,vysoký tlak krve,obezita,hormonální nevyváženost, atd. a spoustu dalších vztahů    - z pohledu čínské medicíny -, které nemá moderní medicína pojmenované a tudíž je neřeší.   

 

Jistě se ptáte,co můžete tedy udělat,aby jste se problému zbavili, nebo jej výrazně omezili? Navštivte terapeuta čínské medicíny,nechte se vyšetřit a dle výsledků a závěru praktika začněte bylinnou terapii,nebo další techniky čínské medicíny.Dle rady terapeuta také upravte stravu a životní režim na nejvyšší míru,jak to jen bude možné.Odměnou vám bude klidný a příjemný kontakt s přáteli a v zaměstnání,bez nutných kapesníků a nadměrného používání antiperspirantů.Načerpáte další sily a znovuobjevíte již dávno zapomenuté zájmy,sportovní činnosti,klidný spánek,bez nočního převékání...Váš život bude radostnější.

 

                                      -

 

Kontakt

tradiční čínská medicína -rehabilitace Školská Zábřeh 13

vlsasv@seznam.cz

Školská 13
Zábřeh
789 01 budova polikliniky C

583 411 987, 733 665 352

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode