NEPLODNOST-čínská medicína-akupunktura - připravte se na příchod vašeho dítěte + kazuistika pro pacienty

08.11.2011 08:53

Tato slova jsou pro všechny partnerské páry, které z "nějakého důvodu" zatím nepočaly úspěšně potomka,ač jejich snaha byla veliká.

NEPLODNOST - náročné období pro každý pár,který se s tímto problémem začne zabývat,nebo ho již dlouhodobě řeší -  téměř nikdy to není problém jen jednoho partnera                                                                                                                                                                                                                      -  z pohledu čínské medicíny jde vždy o určitý nesoulad v těle,který může vyústit až v blokádu  a špatnou funkčnost,nebo dokonce nefunkčnost reprod. orgánů

                      

-  stres,trauma,špatný životní styl,nedorozumnění partnerů v prioritách ve vztahu,kouření,alkohol...                                                                  -  genetika,endometrioza,poškozená fce vejcovodů,anovulace,neprůchodnost vývodových cest mužského pohl. ústrojí,snížený počet                        spermií,špatná pohyblivost a tvar spermií,autoimunitní onemocnění.....

-  onemocnění,poruchy v ejakulaci,varikokéla,chlamydie,ureoplazmata,mykoplasmata....

Zde vidíte nespočet moderní medicínou pojmenovaných potíží,které mohou způsobit problémy s plodností.Tak proč se v mnoha případech,kdy oba partneři jsou dle vyšetření lékařů naprosto zdrávi  přesto nedaří dítě počít? Idiopatická neplodnost-neplodnost bez znalé příčiny.Právě zde,/ale to vlastně platí nejen u neplodnosti, ale u mnoha dalších zdravotních potíží bez zjevných laboratorních výsledků/, a nejen zde,se velice dobře uplatní diagnostika dle tradiční čínské medicíny.Ta totiž tyto stavy nejen že umí pojmenovat, ale využívá v daném případě dané léčebné postupy.

Pokud přijde partnerský pár do ordinace čínské medicíny na vstupní vyšetření,budou samozřejmě zohledněny i výsledky moderní medicíny.Protože pokud je zjevná příčina neplodnosti u páru- nedostatečné množství a pohyblivost spermií z pohledu moderní medicíny,pak terapeut může posoudit např. stav yangu v organismu,především v ledvinách a vyhledat i další příčiny tohoto problému z pohledu medicíny čínské.Využítí akupunktury,fytoterapie,  moxibuce,dietetiky a cvičení, v těchto případech bývá s určitým procentem úspěšnosti.Samozřejmě tam, kde je  porucha opravdu nevratná,např. při výrazném poškození vejcovodů,tam se pravděpodobnost úšpěchu snižuje s mírou poškození orgánu.

 

- zamysleli jste se spolu s partnerem,zda jste skutečně připraveni přivést dítě do vašeho vztahu?

-  skutečně oba chcete totéž ?                                                                                                                                                                          

-  jste oba ochotni změnit či upravit režim, stravování,priority?

 

                                                      -                                                                                                                                                                 -  pokud není zjevná příčina z pohledu moderní medicíny,čínská medicína dokáže pojmenovat tento problém a snaží se ho řešit-individuálně a v mnoha případech s dobrými výsledky

                    

 - na zjevné léčitelné příčiny neplodnosti uvedené shora se používají odvary bylin, akupunktura,výplachy,moxibuce,dietetika,cvičení...

 -  navštivte terapeuta čínské medicíny a spojte účinky čínské a moderní medicíny , u léčitelného téměř vždy existuje varianta...a řešení.

 


Kazuistika - NEPLODNOST- MALÉ MNOŽSTVÍ A ŠPATNÁ KVALITA SPERMIÍ


manželský pár: věk 30 let

Tento manželský pár se pokoušel intenzivně 4 roky o početí dítěte, bohužel neúspěšně.Partnerka brala 11 let antikoncepci.Absolvovala úspěšnou léčbu cyst na vaječníku.Později vzhledem k problémům s nemožností početí dítěte bylo při vyšetřeních vaječníků zjištěno, že nemá žádnou vážnější poruchu,pouze malá ložiska endometriozy.Trpěla dlouhodobě na výrazný chlad v končetinách,únavy,řídkou stolici,menstruace byla bolestivá s tmavými krevními shluky.

Partner- zdráv,sportovec.Po vyšetření spermiogramu bylo zjištěno, že má nedostatečné množství a špatnou kvalitu spermií.

Pár se rozhodl řešit  několikaletý problém neplodnosti  terapií čínské medicíny.Manželé poctivě docházeli do ordinace čínské medicíny 2x v týdnu a to dva měsíce.Léčbu si bohužel museli hradit sami,jako samoplátci.Absolvovali sérii akupunktury, u paní se celkově srovnal průběh menstruace, která přestala být bolestivá a byla bez černých krevních shluků.Akupunktura musela reagovat na jednotlivé fáze cyklu. U partnera opakovaným výběrem sestav akupunkturních bodů,úpravou stravy a jeho pravidelnými sport. aktivitami bylo dosaženo zrychlení a zlepšení kvality spermií.

Po intenzivní dvouměsíční léčbě,kde velkou zásluhu na léčbě měli samotní partneři, jejich aktivita, zodpovědnost při pravidelných docházkách do ordinace při léčbě,byla potvrzena gravidita při vyšetření gynekologem.

Tato kazuistika demonstruje úspěšnost čínské medicíny při léčbě neplodnosti.Samozřejmě,ne u každého páru se podaří v tak krátkém čase a tak úspěšně vyřešit letitý problém. Vždy záleží na typu problémů a každý jedinec je jedinečný a léčba u každého zabírá v jiném časovém rozpětí a úspěšnosti.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

tradiční čínská medicína -rehabilitace Školská Zábřeh 13

vlsasv@seznam.cz

Školská 13
Zábřeh
789 01 budova polikliniky C

583 411 987, 733 665 352

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode